Fenomena cinta, pelakon dan pelakon kontemporari. Apa yang menyebabkannya dan bagaimana menyelesaikannya?

Dari sekian banyak berita yang kami gunakan setiap hari sama ada melalui telefon pintar atau peranti lain, anda pasti menjumpai istilah pelakor dan pebinor.

Pelakor adalah perampas lelaki.

Pebinor adalah ahli gusti.

Bagaimana makhluk seperti itu muncul di dunia kita?

Adakah mereka dijangkiti virus berbahaya seperti yang kita lihat dalam filem aksi barat popular, Resident Evil ? Hehe

Sudah tentu tidak.

Ahli psikologi Gustiana Andriana M.Psi dari ahli psikologi gunaan di Universiti Dunia dan Penulis Kandungan Sihat Hellosehat.com, Ajeng Quamila, mendedahkan beberapa fakta penting yang berkaitan dengan pelakon dan usahawan, ternyata ia bukan hanya kerana cinta!

Sumber: //www.cbsnews.com/news/watch-maroon-5-crash-weddings-in-sugar-video/

1. Faktor ekonomi

Yup, anda betul-betul membaca.

Menurut Bu Gustiana, ini kerana wanita atau lelaki itu terbiasa hidup dengan banyak tanpa mengetahui kata-kata sukar sehingga dia lebih suka mencari lelaki atau wanita yang sudah berumur 35 tahun ke atas dengan pekerjaan yang dianggap berkelas oleh masyarakat seperti pegawai, peniaga atau orang. dengan kedudukan tinggi di syarikat-syarikat bonafid.

2. Faktor Masalah Psikologi

Ia boleh berupa trauma, perasaan kehilangan yang berlama-lama atau kurangnya kasih sayang yang menyebabkan hilangnya keyakinan diri.

Akibatnya, mereka berusaha sedaya upaya untuk menghilangkan ini agar dapat mengatasi lelaki atau wanita lain dengan kes serupa walaupun ia bertentangan dengan konsep diri mereka.

Namun dengan melakukan ini, bukan sahaja rumah tangga orang lain yang terpengaruh, tetapi juga reputasi pelakon atau pengusaha.

Baca juga: Apakah Probe Solar Probe dan berapa banyak wang yang dibelanjakan NASA untuk misi itu?

3. Tidak memenuhi satu atau pelbagai keperluan asas lelaki / wanita

Seperti sifat semula jadi manusia secara umum, jika satu atau pelbagai keperluan asas lelaki / wanita tidak dipenuhi, itu akan menimbulkan perasaan tidak puas hati, terutama disebabkan oleh kurangnya komitmen pasangan.

Perasaan tidak puas hati yang timbul adalah yang kemudian mendorongnya untuk mencari orang lain yang dapat memenuhi keperluannya, menjadikannya seorang pemain atau pelawak.

4. Keinginan untuk membalas dendam

Umumnya, perasaan dendam ini disebabkan oleh perasaan sakit hati terhadap pengkhianatan cinta oleh isteri atau suami, yang berlaku secara berterusan sehingga berakhir dengan kebencian dan perasaan ingin menunjukkan bentuk 'karma ada di sana' di hadapan isteri atau suami.

Nah, anda sudah tahu sebab kemunculan roh sejati ini yang disebut pelakor dan pebinor?

Sekarang adalah masa untuk kita mengetahui bagaimana mencegah pelakon dan pebinor masuk dan bahkan mengganggu kita kemudian:

  • Pertama, kita mesti menjaga komunikasi yang baik untuk mengetahui semua niat dan keinginan pasangan
  • Kedua, hargai kelemahan dan kekuatan masing-masing bermula dengan perkara-perkara sederhana seperti pujian dan terima kasih
  • Ketiga, saling mempercayai, terutama yang mempunyai LDR lagi. Kepercayaan sangat penting untuk dijaga agar kecurigaan, kebimbangan dan kegelisahan tidak timbul pada pasangan anda.
  • Keempat, luangkan masa bersendirian dengan pasangan anda. Siapa kata menghabiskan masa bersendirian dengan pasangan anda hanya berlaku untuk berpacaran? Mereka yang sudah berkahwin juga perlu melakukannya. Ini sangat penting untuk menjalin hubungan seperti setem ...
  • Kelima, jaga diri anda. Hmm, jika anda melihat petua ini, ia memerlukan banyak wang, tetapi walaupun begitu, ini juga diperlukan, wanita dan lelaki, agar tidak ada yang dapat menandingi penampilan kita yang cantik dan tampan hehehe. Mulailah dengan perkara kecil terlebih dahulu, seperti minum lebih banyak air, mandi dan mencuci muka dengan kerap.
Baca juga: Benarkah dunia semakin buruk? Data statistik ini menjawabnya

Rujukan

  • 5 Faktor Psikologi Yang Menjadi Sebab untuk Berselingkuh
  • Ahli Psikologi Menerangkan Punca Dari Keperluan Ekonomi Kepada Psikologi