Muat turun Video Youtube dengan Aplikasi Ini

memuat turun video youtube

Muat turun video youtube dengan mudah dan cepat dengan Savefrom.net, Y2mate.com, Vidpaw.net, Lilsubs.com dan banyak lagi dalam artikel ini.

Youtube adalah salah satu platform dalam talian yang paling popular hari ini, terdapat sekurang-kurangnya lebih dari satu bilion pengguna setiap bulan dan diproyeksikan ia akan terus meningkat seiring dengan peningkatan jumlah pengguna.

Cara cepat tanpa aplikasi adalah dengan menggunakan beberapa laman web muat turun video di Internet yang dapat diakses dengan mudah dan percuma. Di sini kami memberikan beberapa cadangan untuk laman muat turun video YouTube.

1. Savefrom.net

memuat turun video youtube

Cara memuat turun video Youtube tanpa aplikasi sangat mudah, iaitu anda boleh menggunakan laman savefrom.net.

Salin alamat URL dari Youtube ke bahagian pautan laman web, kemudian tekan enter atau klik butang Muat turun di sebelah kanan.

Selepas itu, beberapa format dan kualiti video akan muncul yang boleh anda pilih, seperti MP4, WEBM, MP3 dan lain-lain.

Atau kaedah alternatif lain ialah anda boleh menambahkan huruf 'ss' ke URL video Youtube yang ingin anda muat turun. Sebagai contoh, ini adalah url dari youtube //www.youtube.com/watch?v=HRrKfflJLnE, maka jika anda ingin memuat turun url video itu menjadi //www.ssyoutube.com/watch?v=HRrKfflJLnE.

lawati laman web di savefrom.net

2. Y2mate.com

memuat turun video youtube

Kaedah praktikal dan mudah seterusnya untuk memuat turun video Youtube ialah anda boleh menggunakan laman web y2mate.com. Video yang telah anda muat turun boleh ditonton kapan saja dan seberapa banyak yang anda mahukan.

Kaedahnya cukup mudah bagi anda untuk menyalin dan menampal URL video Youtube yang ingin anda muat turun ke laman web y2mate.com. kemudian klik mula untuk memulakan proses penukaran.

Selepas itu, pilih format (video / audio) dan kualiti video yang ingin anda muat turun. Akhirnya, klik muat turun, video YouTube akan disimpan di komputer riba anda.

Baca juga: 10+ Aplikasi Yang Dapat Menjana Wang (Cepat dan Mudah)

lawati laman web di y2mate.com

3. Vidpaw.net

memuat turun video youtube

Untuk memuat turun video Youtube tanpa aplikasi, anda juga boleh menggunakan laman web vidpaw.net yang cukup mudah untuk dipraktikkan.

URL video youtube yang ingin anda muat turun, kemudian salin dan tampal pautan ke bahagian input laman web Vidpaw.net.

Kemudian pilihan kualiti dan format video akan muncul, pilih yang anda mahukan dan klik muat turun untuk memuat turun video untuk menyimpannya di komputer riba anda.

lawati laman web di vidpaw.net

4. Lilsubs.com

memuat turun video youtube

Cara praktikal lain, anda juga boleh menggunakan laman web muat turun video dalam talian Lilsubs.com untuk memuat turun video yang ingin anda muat turun.

Caranya adalah dengan menyiapkan URL video Youtube yang ingin anda muat turun, kemudian salin pautan tersebut dan tampalkannya ke medan input laman web. Selepas itu, klik muat turun di laman laman web.

Kemudian pilih kualiti dan format video Youtube yang ingin anda muat turun. Oh ya, bukan sahaja anda boleh memuat turun video Youtube, anda juga boleh memuat turun sari kata video yang anda muat turun.

lawati laman web di Lilsubs.com

5. Dredown.com

Cara seterusnya untuk memuat turun video Youtube adalah mudah dan pantas, iaitu melalui laman web dredown.com.

Setelah memasuki halaman laman web ini, anda akan diberikan beberapa pilihan platform. Oleh itu, kerana anda ingin memuat turun video, pilih saja logo Youtube.

Kemudian, salin dan tampal pautan video yang ingin anda muat turun dan klik tenggelam untuk memuat turun. Satu perkara yang kekurangan laman web ini adalah jumlah iklan yang muncul, sehingga benar-benar mengganggu pengguna.

lawati laman web di dredown.com

6. Keepv.id

Panduan terakhir untuk memuat turun video Youtube adalah anda boleh menggunakan laman web keepv.id, yang tidak jauh berbeza dengan laman web dalam talian yang lain.

Anda hanya perlu menyalin dan menampal pautan yang ingin anda muat turun, kemudian masukkan ke lajur muat turun yang tersedia.

Baca juga: 10+ Gambar Bunga Yang Indah dan Indah Pelbagai Jenis

Selepas itu, klik muat turun untuk memuat turun video dan tunggu beberapa saat sehingga video anda berjaya dimuat.

lawati laman web di keepv.id

Itulah beberapa panduan bagaimana memuat turun video dengan mudah dan cepat yang boleh anda gunakan untuk memuat turun video kegemaran anda. Semoga bermanfaat!