Panduan cara menyemak penerimaan J&T dalam talian dari laman web dan aplikasi

cek j & t resit

Pemeriksaan penerimaan J&T boleh dilakukan secara dalam talian melalui laman web dan aplikasi. Inilah kaedah dan penjelasan yang lengkap.

Peningkatan jumlah perkhidmatan penghantaran memudahkan kami menghantar barang.

Walau bagaimanapun, kita sering keliru mengenai pemantauan status penghantaran. Sama ada barang telah tiba di alamat tujuan, tempat barang dihantar, dan sebagainya.

Jangan risau, jika anda menggunakan perkhidmatan penghantaran J&T Express, berikut adalah panduan untuk memeriksa resit J&T Express secara dalam talian untuk memantau status penghantaran anda.

Kenali Perkhidmatan Penghantaran Ekspres J&T

Sebelum membincangkan lebih lanjut mengenai cara mencetak resit J&T Express, mari berkenalan dengan salah satu perkhidmatan penghantaran dan penghantaran ini!

J&T Express adalah salah satu daripada banyak perkhidmatan penghantaran yang menghantar barang ke seluruh pelosok negara. Perkhidmatan penghantaran ini mempunyai rangkaian yang luas untuk melayani semua pelanggan di Dunia.

Kemampuan perkhidmatan penghantaran cepat J&T Express untuk membuat liputan antara bandar, antara wilayah, memudahkan orang menghantar barang.

Ini semakin disokong oleh jumlah perkhidmatan e-dagang atau kedai dalam talian yang kini banyak digunakan oleh orang dalam memenuhi keperluan mereka untuk barang tanpa perlu berhenti ke kedai yang membekalkan barang.

Perkhidmatan penghantaran J&T juga sangat diminati kerana perkhidmatan pengambilan pakej tanpa kos tambahan, tanpa berat minimum dan jumlah paket. Dan lebih mudah lagi kerana perkhidmatan ini dapat diakses melalui aplikasi dan melalui telefon.

Untuk perkhidmatan maksimum, J&T bahkan membuka pejabat setiap hari termasuk hari Sabtu dan Ahad untuk melayani penghantaran barang. Waktu operasi J&T adalah dari jam 08.00-20.00 WIB.

Baca juga: Reksa dana adalah - Penjelasan lengkap dan contoh

Semak Resit J&T Secara Dalam Talian

Sekarang ini, memeriksa status penghantaran barang dapat dilakukan dengan mudah, anda tahu!

Anda boleh menggunakan laman web atau aplikasi untuk memantau item anda. Untuk maklumat lebih lanjut, mari lihat ulasan berikut.

1. Periksa Resit J&T dari Laman Web

Perkhidmatan cek resit J&T percuma dapat dipantau melalui laman web berikut //www.jet.co.id/index/query/gzquery.html.

Di samping itu, anda juga boleh membuka halaman J&T rasmi di //jet.co.id/.

Kemudian pilih menu 'Cari' di bahagian atas di sebelah menu 'Pesanan' .

cek j & t resit

Seterusnya, klik 'Jejak & Jejak' sehingga tertulis 'Sila masukkan nombor waybill anda. Terdapat sehingga 10 waybill '.

cek j & t resit

Masukkan nombor resit dan klik butang 'Cari' dan kemudian laman web akan memaparkan perincian status penghantaran anda, dari mana, ke mana, jenis bungkusan / barang dalam Kemas Kini Masa Nyata termasuk status transit barang, lokasi, syarat, dan sejarah pengiriman.

2. Periksa Perkhidmatan Penerimaan J&T Melalui Aplikasi

Selain memeriksa penerimaan J&T melalui laman web, anda juga boleh melakukannya melalui aplikasi !

Kaedahnya sangat mudah !

Muat turun aplikasi J&T Express World pada telefon pintar anda. Sekiranya aplikasi telah dipasang, kemudian buka aplikasi, klik menu 'Track Receipt' , kemudian masukkan nombor resit atau scan barcode.

Mudah kan?

Sekiranya anda mempunyai pertanyaan lebih lanjut mengenai perkhidmatan penghantaran J&T Express, anda boleh menghubungi terus melalui talian hotline J&T Express di 0800 100 1188 atau melalui perkhidmatan e-mel ke [dilindungi e-mel] .


Ini adalah tinjauan mengenai cara memeriksa resit perkhidmatan penghantaran untuk J&T. Semoga ini bermanfaat.