Ternyata air yang benar-benar suci tidak baik untuk tubuh

Orang cenderung berfikir bahawa air tulen itu baik.

Kesucian dianggap sebagai petunjuk utama kualiti air. Sebenarnya, air 100% super tulen tidak baik untuk kesihatan.

Air super tulen hanya terdiri daripada hidrogen dan oksigen yang tidak menyediakan mineral lain yang diperlukan oleh tubuh.

Air tulen

Air tulen 100% tidak wujud di dunia secara semula jadi

Sekiranya kita mengambil air dari mata air dan tasik yang paling murni, analisa sampel dan kita akan menemui sejumlah kecil mineral terlarut, seperti natrium, kalsium, kalium, magnesium, dan klorida.

Mineral yang terkandung di dalam air bermanfaat dan bermanfaat bagi tubuh.

Ion atau elektrolit yang terbentuk ketika mineral larut dalam air memainkan peranan penting dalam memancarkan impuls elektrik di sepanjang saraf dan untuk pengecutan otot di dalam badan. Ini membolehkan semua fungsi "bioelektrik" dalam badan berfungsi dengan baik (seperti bergerak, berdegup jantung, berfikir, dan melihat).

Oleh itu, penting bagi kita untuk mengekalkan kepekatan ion-ion ini di dalam dan di luar sel-sel di dalam badan.

Minum banyak air tulen bukan sahaja memberi anda sumber elektrolit penting ini, tetapi juga mengambil ion dan elektrolit yang sudah ada di dalam badan. Ini akan menimbulkan ketidakseimbangan maut dalam badan.

Adakah air tulen memudaratkan kesihatan?

Air yang disucikan akan menjadi penyerap aktif. Apabila bersentuhan dengan udara, air akan menyerap karbon dioksida dan menjadi berasid.

Semakin banyak air bersih yang dimakan oleh badan akan menyebabkan peningkatan tahap keasidan badan.

Dalam penggunaannya, air yang disucikan hanya disarankan sebagai cara membuang toksin dari tubuh, atau untuk rawatan detoks jangka pendek dan tidak disarankan untuk penggunaan jangka panjang.

Baca juga: Pengiraan Lengkap dan Simulasi Gerhana Bulan pada 31 Januari 2018

Pengambilan jangka panjang menyebabkan kekurangan mineral dan meningkatkan keasidan dalam badan.

Hal ini juga ditunjukkan oleh orang-orang yang mengambil banyak minuman ringan dari air murni, secara konsisten menunjukkan bahawa pengguna ini mengeluarkan sejumlah besar kalsium, magnesium, dan mineral lain dalam air kencing.

Keadaan ini mendorong peningkatan risiko osteoporosis, osteoarthritis, hipotiroidisme, penyakit arteri koronari, tekanan darah tinggi dan penyakit degeneratif yang berkaitan dengan penuaan pramatang.

Rujukan

  • Adakah air tulen tidak baik untuk anda?
  • Mengapa air yang sangat tulen sebenarnya tidak baik untuk kesihatan anda