10+ Aplikasi Yang Boleh Menjana Wang (Cepat dan Mudah)

aplikasi membuat wang

Aplikasi menghasilkan wang yang mudah digunakan termasuk aplikasi cashpop, berita kubik, berita saku, WhatsAround, dan banyak lagi dalam artikel ini.

Dalam era yang penuh dengan teknologi ini, menjana wang dapat dilakukan dengan banyak cara, salah satunya adalah melalui aplikasi menghasilkan wang. Dengan telefon pintar di tangan anda, anda sudah dapat memperoleh faedahnya.

Secara umum, aplikasi menghasilkan wang mempunyai sistem yang tidak biasa mulai dari membaca berita hingga berkongsi foto. Berikut adalah beberapa jenis aplikasi yang boleh anda gunakan untuk menjana wang.

1. Tunai Tunai

aplikasi penjana wang tunai pop

CashPop membantu anda menjana wang bermain permainan. Cuma jemput rakan, layari, dan buat sembang, dan anda boleh terus menjana wang melalui aktiviti yang menyeronokkan.

Selain itu, anda boleh menjana wang walaupun telefon pintar anda tidak aktif.

2. Berita Cubic

aplikasi penjana wang kubik

Kini anda boleh mendapatkan wang atau kredit hanya dengan membaca berita atau artikel.

Caranya adalah dengan meluangkan masa beberapa minit untuk membaca artikel di salah satu aplikasi menghasilkan wang terpantas.

Di samping itu, anda boleh menggunakan aplikasi ini setiap hari, dengan itu meningkatkan peluang anda memenangi hadiah.

3. Poket Berita

aplikasi penjana wang saku

News Pocket juga mempunyai manfaat yang sama dengan Kubik News, iaitu dengan membaca berita dan artikel dalam aplikasi.

Semakin banyak berita dan artikel yang anda baca, semakin banyak keuntungan yang anda akan dapat. Bagi anda yang suka membaca, jangan lepaskan peluang keemasan ini!

4. WhatsAround

Ingin melancong sambil menjana wang? Cukup muat naik gambar perjalanan anda di WhatsAround dan dapatkan sebanyak mungkin mata.

Baca juga: Analisis adalah - Definisi, Jenis, dan Tujuan [LENGKAP]

Pastikan anda memuat naik foto terbaik, kerana anda akan bersaing dengan pengguna lain di sini.

Mata yang anda peroleh kemudian dapat digunakan untuk membeli barang yang dijual di Amazon, App Store, Play Store, dan kedai lain.

5. Aplikasi Tunai

aplikasi wang tunai aplikasi tunai

Aplikasi seterusnya yang mungkin menarik bagi anda adalah aplikasi cashapp.

Dalam aplikasi ini, disarankan agar pengguna yang sudah memiliki akun PayPal menggunakannya, karena metode pembayaran menggunakan PayPal.

Untuk tugas itu sendiri, anda hanya perlu memuat turun beberapa aplikasi yang sudah ada dalam aplikasi cashapp, kemudian dapatkan poin yang dapat anda tolak sejumlah wang kemudian.

6. Baca Plus

aplikasi membuat wang buzzbreak

Anda juga boleh menggunakan BacaPlus untuk menjana wang.

Dalam kes ini, anda hanya perlu menyelesaikan misi, iaitu membaca artikel yang telah disediakan, anda akan mendapat banyak duit syiling.

Sekiranya mencukupi, duit syiling ini akan ditukar dengan sejumlah wang atau kredit.

7. BuzzBreak

Buzzbreak sangat sesuai untuk mereka yang suka membaca berita dan menonton video.

Sebabnya, pengguna akan mendapat ganjaran setelah berjaya membaca atau menonton video tertentu. Di samping itu, anda juga boleh mengeluarkan hadiah melalui Paypal atau Dana.

8. Aplikasi Wang

aplikasi wang

Seperti namanya, aplikasi ini dapat membantu anda menjana wang. Terdapat banyak misi sederhana yang menunggu untuk dimainkan.

Kumpulkan sebanyak mungkin duit syiling sehingga dapat ditukarkan dengan banyak hadiah menarik.

Dilihat dari komen beberapa pengguna, aplikasi ini tidak hanya dibayar, tetapi juga dapat memberikan banyak hadiah menarik.

9. HadiahWallet

wang dompet hadiah

Aplikasi GiftWallet dapat menjana wang dengan mudah dan cepat. Sebabnya adalah bahawa aplikasi menjana wang ini menyediakan misi ringan dan oleh itu mudah digunakan untuk pengguna.

Salah satu misi yang dapat diselesaikan adalah dengan menyertai permainan spin bertuah.

Baca juga: Bahan dan Faedah Teki Grass untuk Kesihatan [PENUH]

Setelah memperoleh mata dari permainan dan menyelesaikan pelbagai misi, anda boleh menebus mata melalui kad hadiah Google Play, dompet Steam, kad hadiah Amazon, dll.

10. Penggali Wang

wang penggali wang

Aplikasi menghasilkan wang terakhir adalah MOney Digger. Aplikasi ini menjanjikan banyak penghargaan untuk penggunanya dan sangat sesuai untuk anda cuba.

Di mana anda hanya perlu melaksanakan perintah dalam permainan untuk dapat menghasilkan wang yang diterima.

Itulah beberapa aplikasi menghasilkan wang yang boleh anda cuba! Menarik kan? Mudah dan boleh dilakukan di mana sahaja. Semoga ini berguna untuk pembaca yang ingin menjana wang dengan cara yang tidak biasa.