Panduan cara memuat turun video Twitter dengan mudah dan cepat

muat turun video twitter

Muat turun video Twitter dengan mudah dan cepat. Anda boleh menggunakan aplikasi seperti Downloadtwittervideo.com, Twittervideodownloader.com, Savetweetvid.com dan banyak lagi dalam artikel ini.

Twitter adalah salah satu platform media sosial yang masih popular hingga kini. Sering kali ketika melayari menggunakan Twitter, kita dapati pelbagai kandungan menarik, baik itu video atau foto.

Terutama apabila kami menjumpai video lucu dan unik yang sangat berkesan sehingga menarik perhatian kami untuk memuat turun video ini.

Jangan risau, cara memuat turun video Twitter sangat mudah dan tidak rumit kerana terdapat banyak laman web dalam talian yang menyediakan kemudahan muat turun video percuma yang cepat dan praktikal.

Kami telah meringkaskan beberapa laman muat turun video twitter dalam talian yang boleh anda lawati. Sebilangan cadangan laman web ini akan memudahkan anda memuat turun video di Twitter tanpa menjadi rumit dan pantas.

1. Muat turuntwittervideo.com

muat turun video twitter

Kaedah latihan pertama untuk memuat turun video Twitter adalah menggunakan laman web dalam talian downloadtwittervideo.com. Laman web ini sangat dipercayai sehingga anda tidak menghadapi masalah ketika ingin memuat turun video twiter di sini.

Kaedahnya cukup mudah, pertama salin URL video Twitter yang ingin anda muat turun kemudian tampal URL video ke lajur muat turun laman web.

Selepas itu, beberapa kualiti video akan muncul bersama dengan format seperti MP4, MP3 atau MP4HD. Sila pilih mengikut keperluan anda.

Klik muat turun pada video yang anda pilih dan tunggu prosesnya sebentar. Video akan disimpan secara automatik pada memori telefon bimbit anda.

2. Twittervideodownloader.com

muat turun video twitter

Cadangan seterusnya jika anda ingin memuat turun video Twitter adalah melalui twittervideodownloader.com. Dengan laman web ini, anda dapat memuat turun video Twitter yang diinginkan dengan lancar tanpa perlu risau akan kegagalan.

Baca juga: 20+ Manfaat dan Kandungan Plum untuk Kesihatan

Untuk melakukan ini, sediakan dahulu video twitter yang ingin anda muat turun. Kemudian klik pada pos twitter paling kanan bawah. Nanti akan muncul, Salin pautan ke Tweet / Salin Pautan ke Tweet.

Selepas itu, tampal pautan ke lajur muat turun di laman laman web. Klik muat turun untuk memuat turun video twitter dan kemudian pilih resolusi video yang dikehendaki. Akhirnya, tunggu proses selesai, video Twitter akan disimpan di telefon bimbit anda.

3. Savetweetvid.com

Satu lagi laman web muat turun video twitter yang dipercayai adalah menggunakan savetweetvid.com. Laman web ini menyediakan kemudahan percuma untuk menyimpan video Twitter dan GIF dengan cepat dan mudah.

Di samping itu, di laman web ini anda juga boleh menukar format video Twitter menjadi MP4, MP3 dan GIF.

Kaedahnya hampir sama, salin pautan video twitter yang ingin anda muat turun. Kemudian tampalkannya ke ruangan muat turun di halaman laman web. Selepas itu, pilih format video yang anda perlukan dan klik Muat turun atau Muat turun untuk menyimpan video.

4. Twsaver.com

muat turun video twitter

Twsaver.com boleh menjadi pilihan jika anda ingin memuat turun video Twitter kerana laman web ini cukup praktikal dan mudah digunakan.

Di samping itu, video twitter yang dihasilkan berkualiti tinggi UHD dan HD dan beberapa format fail seperti MP4 atau GIF juga tersedia.

Cara memuat turun video tidak sukar dengan laman web ini, cukup salin dan tampal pautan video Twitter yang ingin anda muat turun ke laman laman web. Kemudian, klik muat turun untuk menyimpan video.

5. Getmytweet.com

muat turun video twitter

Getmytweet.com menyediakan kemudahan percuma untuk memuat turun video Twitter dan mudah digunakan. Anda boleh mendapatkan video dalam format MP4 atau MP3 tanpa aplikasi dan tanpa halangan.

Langkah-langkah yang perlu diambil untuk memuat turun video Twitter di laman web ini adalah:

  • Sediakan video twitter yang ingin anda muat turun
  • Salin pautan URL video twitter
  • Tampal pautan URL ke medan laman muat turun getmytweet.com
  • Klik muat turun dan pilih format yang tersedia mengikut keperluan anda.
  • Tunggu beberapa saat sehingga proses selesai, video akan disimpan secara automatik di telefon anda.
Baca juga: Apa itu Riba, ciri dan kaitannya dengan kepentingan bank

6. Twdown.net

Laman muat turun video twitter terakhir adalah twdown.net. Sama seperti laman web sebelumnya, laman web ini dapat diakses secara percuma dan tentunya mudah digunakan.

Anda boleh mendapatkan video dalam pelbagai format MP4 atau MP3 dan beberapa resolusi video tersedia.

Untuk melakukan ini, salin pautan video twitter dan kemudian tampalkannya ke medan pautan di halaman twdown.net. Selepas itu, klik muat turun untuk memuat turun video dan tunggu beberapa saat sehingga video tersebut akan disimpan di telefon anda.

Ini adalah panduan untuk memuat turun video twitter menggunakan beberapa laman web dalam talian percuma dan tanpa aplikasi. Semoga bermanfaat!