20 Selamat berpuasa untuk WhatsApp (WA)

solat puasa

Selamat menamatkan perkhidmatan puasa ini sesuai untuk dihantar ke kumpulan WA atau sembang peribadi kepada rakan, rakan dan keluarga.

Semasa memasuki bulan puasa di bulan Ramadhan, kita harus mengucapkan tahniah kepada orang yang berpuasa seperti rakan, saudara terdekat dan rakan sekerja agar mereka dapat mengeratkan hubungan dan persaudaraan antara satu sama lain.

Baiklah, ucapan tahniah selain disampaikan melalui aplikasi WA juga dapat melalui media sosial. Berikut ini adalah koleksi ucapan selamat berpuasa yang boleh anda gunakan sebagai rujukan.

1. Ucapan puasa untuk keluarga

Ibu dan Ayah, selamat berpuasa. Maafkan kesilapan saya selama ini yang menyusahkan.

Harapannya ialah puasa selama satu bulan akan mendapat keberkatan dari Allah SWT dan selalu diberikan kesabaran untuk menghayatinya sehingga anda dapat melalui semua godaan dan memperoleh kemenangan yang paling tinggi.

Marhaban yaa Ramadhan, selamat menunaikan ibadah puasa bulan 1443 H. Kami memohon maaf atas semua kesalahan yang telah saya buat, sama ada dengan sengaja atau tidak sengaja.

Semoga puasa kita untuk bulan berikutnya diberkati oleh Allah SWT dan diberkati oleh-Nya. Semoga kita dapat menjalankan puasa dengan lancar dan sentiasa diberi kesabaran ketika melakukannya.

2. Ucapan untuk Rakan Rapat

Marhaban yaa ramadhan, selamat datang ke bulan kemuliaan dan bulan keberkatan. Saya dan keluarga meminta maaf sekiranya ada sesuatu yang salah, disengajakan atau tidak disengajakan.

Semoga puasa tahun ini, kita dapat menunaikannya dengan penuh keikhlasan dalam melaksanakannya dan sentiasa dikurniakan pahala oleh Allah SWT. Aamiin.

Dalam menyambut bulan suci Ramadan ini, izinkan saya meminta maaf secara fizikal dan rohani kepada rakan-rakan saya. Saya mengucapkan tahniah kepada anda kerana berpuasa untuk bulan berikutnya.

Semoga bulan puasa ini membuka ladang amal kita untuk mendapat rahmat dan keberkatan dari Allah SWT, aamiin.

3. Selamat menunaikan ibadah puasa kepada saudara-mara

Marhaban Ya Ramadhan, bulan Ramadhan akan tiba tidak lama lagi. Izinkan saya meminta maaf atas tindakan yang mungkin dilakukan secara sengaja atau tidak sengaja.

Semoga puasa tahun ini menjadikan kita manusia yang lebih baik dan semoga puasa kita diterima oleh Allah SWT, Aamiin.

Selamat menamatkan ibadah puasa pada bulan Ramadhan 1443 Hijriah. Minnal aidin Walfa Idzin, meminta maaf secara fizikal dan mental. Maaf sekiranya terdapat kesilapan dalam kata-kata dan tindakan yang disengajakan atau tidak disengajakan.

Semoga di bulan yang diberkati ini, kita dapat melaksanakannya dengan penuh keikhlasan dan semoga puasa kita diterima oleh Allah SWT, Aamiin.

4. Selamat Berpuasa Beragama Beragama

Selamat berpuasa untuk rakan muslim. Kami mohon maaf sekiranya dalam tempoh puasa kita mendapat sedikit godaan dari kita yang tidak berpuasa.

Mudah-mudahan, dalam menjalani ibadah puasa, anda akan sentiasa diberi keberanian dan kesabaran dan mendapat ganjaran yang baik dari Tuhan Yang Maha Esa.

Selamat berpuasa untuk semua rakan muslim, semoga bulan puasa ini anda dapat berkat dan banyak pahala dari Tuhan Yang Maha Esa.

Saya minta maaf sekiranya terdapat kesilapan dalam mengatakan atau melakukan semasa berpuasa, sama ada dengan sengaja atau tidak sengaja.

Semoga anda sentiasa diberikan kesabaran semasa berpuasa dan ia akan dilaksanakan sehingga akhir puasa, aamiin.

5. Ucapan dari saudara yang jauh

Taqobalallah mina wa minkum, sebelum memasuki bulan suci Ramadhan yang akan segera kita jalani. Kami sebagai keluarga meminta maaf atas kekurangan komunikasi kerana kesibukan dan jarak yang memisahkan kami.

Mudah-mudahan di bulan yang penuh keberkatan ini kita akan mendapat kemudahan dan bermanfaat dalam menjalankan ibadah puasa ini. Pengalaman Aamiin yaa Rabbal.

Marhaban adalah Ramadan untuk keluarga di sana, maaf kami jarang datang ke sini kerana jarak yang berpisah.

Semoga semua keluarga dalam keadaan sihat, dan di bulan yang baik ini, semua dosa kita akan diampuni. Sekali lagi, selamat berpuasa, insya Allah, tahun ini kita dapat berkumpul lagi, aamiin.

6. Ucapan kepada saudara-mara atau rakan-rakan yang sudah tua tanpa mengatakan

Assalamu'alaikum, kawan-kawan. Sebentar lagi bulan puasa akan tiba. Di bulan yang mulia ini, saya akan mengucapkan marhaban ya Ramadhan. Alhamdulillah, kami dapat menjalin hubungan lain yang putus sebelumnya.

Semoga bulan ini penuh dengan keampunan, kita dapat berpuasa dengan penuh keikhlasan dan mendapat ganjaran yang berlimpah dari Allah SWT, aamiin.

Taqobalallah mina wa minkum untuk Paman dan Bibi dan keluarga mereka. Marilah kita menjalin semula hubungan yang terputus kerana kesibukan kita.

Semoga di bulan yang penuh keberkatan ini, kita dapat kembali bersama dan terus berhubung. Dan semoga Allah memberi kita kepuasan yang lancar nanti, aamiin.

7. Ucapan untuk Rakan di Media Sosial

Selamat menunaikan puasa bulan puasa 1441 H untuk sesama muslim.

Melalui akaun media sosial ini, saya ingin meminta maaf secara fizikal dan rohani sekiranya terdapat kesilapan dalam kata-kata dan tindakan saya, sama ada dengan sengaja atau tidak sengaja.

Minnal aidin walfa idzin.

Sebentar lagi bulan puasa tiba, inilah masanya untuk kita membersihkan dan membersihkan hati kita dari perasaan dengki dan cemburu. Taqobalallah mina wa minkum untuk semua rakan saya.

Semoga bulan ini kita dapat berpuasa dengan betul dan lancar. Dan semoga Allah juga memberi kita kemudahan dan sentiasa mendapat keredhaan Allah SWT.

8. Kata-kata untuk Bencana

Sebulan yang penuh dengan kemuliaan akan datang, saya katakan taqobalallah mina wa minkum untuk umat Islam yang kini diuji kesabaran mereka oleh Allah.

Semoga di bulan puasa ini, saudara-saudaraku mendapat pengampunan dan keberkatan yang besar di sebalik semua kejadian yang menimpa mereka. Dan semoga Allah segera mengangkat masalah yang menimpa, agar semua orang dapat beribadah dengan khusyuk.

Ramadan mubarak untuk saudara Muslim yang kini dilanda bencana alam, semoga Allah SWT terus diberi kekuatan.

Semoga siri bencana yang menimpa anda tidak secara automatik melemahkan iman anda dalam melaksanakan ibadah di bulan suci ini.

Semoga Allah memberi hati yang luas dan memberi anda kekuatan yang besar untuk melaksanakan ibadah-Nya.

9. Ucapan Kepada Pemimpin Syarikat

Taqobalallah mina wa minkum 1441H kepada anda dan keluarga.

Semoga di bulan yang penuh dengan pengampunan ini, kita dapat menjalankan ibadah kita dengan baik dan semoga semua amalan kita diterima oleh Allah SWT. Dan semoga selama bulan suci itu menjadi medan kita untuk berbuat baik kepada orang lain.

Marhaban Ya Ramadhan, Selamat menjalani ibadah puasa untuk anda dan keluarga, semoga semuanya sentiasa dalam lindungan Allah SWT.

Biarkan keluarga dan kami meminta maaf atas tindakan kami yang disengajakan atau tidak disengajakan. Dan semoga di bulan puasa, kita dapat menjalaninya dengan baik dan puasa itu diterima oleh Allah SWT, aamiin.

10. Ucapan dari syarikat

Marhaban Ya Ramadhan, PT. Sinar Jaya mengucapkan tahniah kepada semua pekerja yang menjalankan ibadah puasa 1441H.

Mudah-mudahan selama satu bulan penuh menjalani ibadah puasa tidak akan mengurangkan semangat wanita / lelaki di tempat kerja. Dan semoga pahala puasa kita diterima oleh Allah SWT, aamiin Allahuma aamiin.

Kami adalah PT. SeamTeam berkata, Taqobalallah mina wa minkum selamat berpuasa kepada semua pekerja yang menjalankannya.

Semoga di bulan yang diberkati ini, kita dapat menambah amal soleh kita dan diberi kemudahan untuk melaksanakannya. Dan semoga di bulan yang mulia ini, ganjaran kita diterima oleh Allah SWT. Aamiin yaa Rabbal mengalaminya.

Ini adalah koleksi ucapan selamat puasa yang boleh digunakan untuk WA peribadi dan kumpulan. Semoga bermanfaat!