10+ Gambar Bunga Yang Cantik dan Cantik dari Pelbagai Jenis

gambar bunga

Gambar bunga yang cantik dan cantik seperti teratai, dahlia, bunga aster, bunga bakung, melati, bunga ros dan pelbagai jenis gambar bunga sesuai untuk anda buat kertas dinding untuk telefon bimbit, komputer riba, dan lain-lain kerana kecantikannya.

1. Daisies

gambar daisy

Daisies atau Daisies adalah bunga yang berasal dari daratan China dan kebanyakannya tumbuh di padang rumput. Bunga aster banyak dipilih sebagai bunga untuk membawa kurma atau mengunjungi saudara yang sakit.

2. Bunga Matahari

gambar bunga matahari

Bunga matahari juga dipanggil bunga Helianthus. Nama ini bermaksud helios (matahari) dan antos (bunga). Seperti namanya, bunga ini berbentuk seperti matahari yang bersinar.

3. Mawar

Mawar atau disebut mawar dalam bahasa Inggeris adalah tanaman hiasan dari genus rose . Selain berwarna merah seperti gambar bunga di atas, bunga ros juga mempunyai beberapa jenis warna seperti putih, merah jambu, kuning dan biru.

4. Bunga tulip

Bunga tulip adalah tanaman berbunga yang tergolong dalam keluarga Liliaceae . Tulip berasal dari Asia Tengah dan tumbuh liar di pergunungan Pamir, pergunungan Hindu Kush dan stepa di Kazakhstan. Dan negara yang terkenal dengan bunga tulipnya adalah Belanda.

5. Bunga melati

Bunga melati berasal dari iklim tropika dan hangat di Eurasia, Australasia dan Oceania. Pada masa ini, Jasmine ditanam kerana aroma harumnya yang khas. Di Dunia itu sendiri, bunga melati putih dipilih sebagai simbol kebangsaan.

Baca juga: 20+ Senarai Filem Komedi Romantik Korea Terbaik

6. Bunga sakura

Bunga sakura adalah bunga kebangsaan Jepun yang mekar ketika musim bunga tiba, sekitar bulan Mac hingga Jun. Bunga Sakura dipercayai sebagai simbol harapan dalam budaya Jepun.

7. Bunga anggrek

gambar bunga orkid

Orkid atau Orchidaceae adalah suku tanaman berbunga yang mempunyai jenis yang paling banyak. Walaupun kebanyakan terdapat di kawasan tropika, jenis anggrek juga diedarkan secara meluas dari kawasan tropika yang basah ke lingkaran bulat.

8. Bunga lavender

Bunga lavender telah lama dikenal sebagai tanaman penghalau nyamuk. Keupayaan ini berasal dari aroma yang dikeluarkan olehnya. Aroma ini mengandungi linalool dan linalyl asetat yang tidak disukai oleh nyamuk.

gambar bunga lavender

9. Bunga Dahlia

gambar bunga dahlia

Dahlia adalah herba ubi abadi yang mekar pada musim panas hingga musim gugur. Bunga ini adalah bunga kebangsaan Mexico dan merupakan negara di mana bunga ini berasal.

10. Lili

gambar teratai

Bunga bakung adalah tanaman bunga yang sangat beracun dengan bunga putih berbentuk loceng yang mekar pada musim bunga. Tanaman ini berasal dari Hemisfera Utara yang sejuk di Asia dan Eropah.

11. Bunga teratai

gambar bunga teratai

Bunga teratai atau yang biasa disebut  Nymphaea  adalah genus tumbuhan akuatik yang berasal dari suku  Nymphaeaceae . Tumbuhan ini dalam bahasa Inggeris biasanya dipanggil  water-lily  ( waterlily ). Di Dunia, teratai sering digunakan untuk merujuk kepada tumbuhan dari genus  Nelumbo  ( teratai ).

12. Bunga Edelweiss

gambar bunga

13. Bunga kosmos

gambar bunga

Bunga Cosmos adalah tanaman hiasan yang tergolong dalam genus Bipinnatus, spesies Cosmos. Tumbuhan ini adalah tanaman bunga hiasan yang berasal dari Mexico, Brazil. Cosmos adalah tanaman hiasan tahunan (tahunan / tahunan) yang terkenal dengan menghasilkan bunga dengan warna yang mencolok.